Rippl-Rónai Múzeum
Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum
Kaposvár és Somogy tudományos, kulturális és művészeti örökségének
őrzője és közvetítője.
Gyorskereső

Hírek


Géza fejedelmet, Szent Istvánt, Károly Róbertet és Szent Lászlót is teljes életnagyságban, korhű jelmezekben láthatják a megyei múzeumban a látogatók a következő hetekben... Bővebben erről itt olvashat:

Audencia

Az egykori főispán már fiatal korától gyűjtötte a hungaricumokat, a magyar nyelvű és vonatkozású könyveket, kiadványokat. Bővebben erről itt olvashat:

Dombor

Két új foglalkozással bővült múzeumpedagógiai kínálatunk. A Színek, fények, formák elnevezésű foglalkozás a Ripp-Rónai Ödön Gyűjteménybe kalauzolja a résztvevőket, míg a Keresd-kutasd Játékos feladatlap pedig egy közös nyomozásra hívja az iskolásokat és a családokat egyaránt. Részleteket a Múzeumpedagógiai programjaink link alatt olvashatnak.

Gyermek

2009. november. 10.

Tuck baráttal forgatták a kardot azok a gyerekek, akik ellátogattak a megyei múzeum apródképzőjébe kedden. A fazéksisakot és a norman pajzsot egyaránt felpróbálhatták a vállalkozó szellemű kis diákok, Lukics József, a Fekete Hollók Rendjének apátja szerzetes ruhába öltözve mutatta meg a középkori lovagok különleges eszközeit. Bővebben erről itt olvashat:

Aprod

2009. október. 13.

November elejéig tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat, melyhez a Somogy megyei Múzeum immár másodszor csatlakozott. Bővebben erről itt olvashat:

Halas

Sokak számára emlékezetes lehetett az a busz, mely 2008. őszén, több napon keresztül is Múzeumunk előtt fogadta a szervezett iskolai csoportokat. A Petőfi Irodalmi Múzeum által életre hívott, „Nyugat Busz” elnevezésű vándorkiállításhoz hasonlóan, október 11-13. között is egy hasonlóan érdekes tárlatot bemutató anyaggal érkezik városunkba a busz, most „Nyelvet öltünk” címmel, a nyelvújítás korából felvonultatva érdekes, játékos, humoros irodalmi emlékeket...Bővebben erről itt olvashat:

Elérhetőségeink

Rippl-Rónai Megyei Hatókörű
Városi Múzeum

Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 101.
E-mail.: titkarsag@smmi.hu


Rippl-Rónai Múzeum
Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 10.
Telefon: 82/314-011

Nyitva tartás:
10:00 – 16:00 
Hétfő szünnap

Jegyárak:
Teljes árú: 800Ft/fő
Kedvezményes: 400Ft/fő
Családi jegy: 1700Ft
Csoportos jegy (10fő felett): 700Ft/fő, 350Ft/fő
Kiállítás látogatási bérlet: 1.200Ft/fő/4 alkalom
Múzeumpedagógiai bérlet: 2.300Ft/fő/4 foglalkozás
Bérletekről további leírás: ITT
Szakmai tárlatvezetés: 2800Ft/csoport/kiállítás (előzetes bejelentkezés)


Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesüljön a legfrissebb híreinkről, programjainkról!

Feliratkozás