Rippl-Rónai Múzeum
Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum
Kaposvár és Somogy tudományos, kulturális és művészeti örökségének
őrzője és közvetítője.
Gyorskereső

Hírek


2013. augusztus. 16.

Tegnap délután 16:00-kor egy ünnepélyes megnyitó keretei között tárult ki az újonnan elkészült Andrássy-ebédlő ajtaja a látogatók előtt. A Róma-Villában található látogatóközpont más érdekességgel is várja az érdeklődőket, hiszen ugyancsak tegnap nyitott meg új időszaki kiállításunk is melynek címe Rippl-Rónai Rajzai. A megnyitó képekben...(forrás KaposvárMost)

Színes selymek, fodrok, csipkék

Sok szeretettel várjuk az óvodákat és az általános iskolákat a Rippl-Rónai Múzeum új időszaki kiállításához kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásra, mely október 27.-ig tekinthető meg. Mi a kámzsásrokolya és a fardagály? Kik hordtak páncélmídert és egyenestartót? Mit viseltek a korabeli lányok és fiúk? Mi a legyezőnyelv? Ha nem tudod a válaszokat, szeretettel várunk!

2013. augusztus. 07.

Sikeresen zárult az idei múzeumi tábor. 2 turnusban fogadta intézményünk az érdeklődő lurkókat. Rengeteg izgalmas programon vehettek részt a gyerekek és a visszajelzések is azt mutatják, hogy nagyon sokféle élménnyel tértek haza minden egyes nap. Köszönjük mindenkinek a részvételt, jövőre újra találkozunk! Még több kép...

2013. május 3-án kiállítás nyílt az újonnan felújított iskolában Beleznán. A régóta használaton kívül lévő iskola új funkciókat kapott, ugyanis egy Integrált Közösségi és Szolgáltató tér került kialakításra benne, amelynek keretében az épület egyik emeleti szobája mostantól kiállítóhelyként működik.

2013. március. 06.

neprajzos8

2013. február 26-án egész délelőttöt betöltő programra érkeztek a szennai általános iskola 2. osztályos tanulói a Rippl-Rónai Múzeumba. „Látogatás a múzeumban” című múzeumi óra keretében megismerkedtek az intézmény Fő u. 10-es számú épületének építészeti vonatkozásaival, a múzeum szerepével, a néprajzi gyűjtemény kialakulásával, a gyűjtés módszereivel, a tárgy útjával begyűjtéstől a bemutatásig, illetve a közzététel fázisáig. Teljes szöveg és további képek...

Elérhetőségeink

Rippl-Rónai Megyei Hatókörű
Városi Múzeum

Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 101.
E-mail.: titkarsag@smmi.hu


Rippl-Rónai Múzeum
Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 10.
Telefon: 82/314-011

Nyitva tartás:
10:00 – 16:00 
Hétfő szünnap

Jegyárak:
Teljes árú: 800Ft/fő
Kedvezményes: 400Ft/fő
Családi jegy: 1700Ft
Csoportos jegy (10fő felett): 700Ft/fő, 350Ft/fő
Kiállítás látogatási bérlet: 1.200Ft/fő/4 alkalom
Múzeumpedagógiai bérlet: 2.300Ft/fő/4 foglalkozás
Bérletekről további leírás: ITT
Szakmai tárlatvezetés: 2800Ft/csoport/kiállítás (előzetes bejelentkezés)


Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesüljön a legfrissebb híreinkről, programjainkról!

Feliratkozás