Rippl-Rónai Múzeum
Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum
Kaposvár és Somogy tudományos, kulturális és művészeti örökségének
őrzője és közvetítője.
Gyorskereső

Hírek


2016. február. 22.


A Kölyök Múzeum hétvégi programjában Lukics József hagyományőrző: Kardok, pajzsok, buzogányok című programját tartottuk. Ígéretünkhöz híven, a résztvevők között kisorsoltuk ingyenes múzeumi belépő csomagunkat, melyet a Rus család (a képen Peti és Enikő Lukics Józseffel) nyertek. Gratulálunk!


Rendhagyó, a látás- és hallássérültek eszközeivel kommunikáló foglalkozásokat szervezett iskolásoknak a kaposvári múzeum. A gyerekek megismerkedhetnek a vakok és siketek mindennapi nehézségeivel, egyúttal megérthetik, hogy a különféle fogyatékkal élők ha nehezebben is, mint egy egészséges ember, képesek akár teljes életet is élni.

(forrás: Sonline)

Láss, beszélj a kezeddel! címmel hirdetett érzékenyítő foglakozásokat a Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum. A rendezvényeket az esélyegyenlőség jegyében szervezik diákoknak, hogy megismerkedhessenek a látás- és hallássérültek mindennapjaival, az életüket megnehezítő problémákkal.
 

(forrás: KaposvárMost)

2016. február. 02.Láss, beszélj a kezeddel! - ingyenes időszaki foglalkozás a fogyatékkal élők kommunikációs lehetőségeinek felhasználásával.

A foglalkozás célja az, hogy a gyerekek belegondolhassanak a fogyatékkal élők, jelen esetben a látás- és  hallássérültek életének problémáiba  mindennapi gondjaikba, kommunikációjuk nehézségeibe. A program a természettudományi kiállításban, a természetismeret, biológia témakörben zajlik,  hangok, zajok, illatok és tapintás használatával.

2016. január. 26.

Értesítjük Tisztelt Látogatóinkat, hogy a Steiner gyűjtemény 2016. február 27-én (szerdán) technikai okok miatt ZÁRVA TART! Megértésüket köszönjük!

Elérhetőségeink

Rippl-Rónai Megyei Hatókörű
Városi Múzeum

Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 101.
E-mail.: titkarsag@smmi.hu


Rippl-Rónai Múzeum
Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 10.
Telefon: 82/314-011

Nyitva tartás:
10:00 – 16:00 
Hétfő szünnap

Jegyárak:
Teljes árú: 800Ft/fő
Kedvezményes: 400Ft/fő
Családi jegy: 1700Ft
Csoportos jegy (10fő felett): 700Ft/fő, 350Ft/fő
Kiállítás látogatási bérlet: 1.200Ft/fő/4 alkalom
Múzeumpedagógiai bérlet: 2.300Ft/fő/4 foglalkozás
Bérletekről további leírás: ITT
Szakmai tárlatvezetés: 2800Ft/csoport/kiállítás (előzetes bejelentkezés)


Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesüljön a legfrissebb híreinkről, programjainkról!

Feliratkozás