Rippl-Rónai Múzeum
Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum
Kaposvár és Somogy tudományos, kulturális és művészeti örökségének
őrzője és közvetítője.
Gyorskereső

Hírek


Láss, beszélj a kezeddel! címmel hirdetett érzékenyítő foglakozásokat a Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum. A rendezvényeket az esélyegyenlőség jegyében szervezik diákoknak, hogy megismerkedhessenek a látás- és hallássérültek mindennapjaival, az életüket megnehezítő problémákkal.
 

(forrás: KaposvárMost)

2016. február. 02.Láss, beszélj a kezeddel! - ingyenes időszaki foglalkozás a fogyatékkal élők kommunikációs lehetőségeinek felhasználásával.

A foglalkozás célja az, hogy a gyerekek belegondolhassanak a fogyatékkal élők, jelen esetben a látás- és  hallássérültek életének problémáiba  mindennapi gondjaikba, kommunikációjuk nehézségeibe. A program a természettudományi kiállításban, a természetismeret, biológia témakörben zajlik,  hangok, zajok, illatok és tapintás használatával.

2016. január. 26.

Értesítjük Tisztelt Látogatóinkat, hogy a Steiner gyűjtemény 2016. február 27-én (szerdán) technikai okok miatt ZÁRVA TART! Megértésüket köszönjük!

2016. január. 25.Az Árpa is van, makk is van elnevezésű néprajzi foglalkozáson a régi somogyi hagyományoknak megfelelően megismerkedhettek a disznóvágás minden apró részletével a kaposvári iskolások pénteken délelőtt.

(forrás: KaposvárMost)


Múzeumunk a Magyar Kultúra Napja alkalmából meghosszabbított nyitva tartással, január 22-én este 18.00 óráig várja a látogatókat. Ugyan ezen alkalomból az iskolák felé ingyenes múzeumi foglalkozásokat hirdettünk meg. Ezek keretében kilenc foglalkozással várjuk a jelentkező csoportokat, melyek a kiállításokban, műhelyeinkben kerülnek megtartásra.

Január 23-án,  Kaposvár Város Napján ingyenesen lesz látogatható a múzeum, és hat ingyenes családi programra vártuk a jelentkezéseket.

Elérhetőségeink

Rippl-Rónai Megyei Hatókörű
Városi Múzeum

Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 101.
E-mail.: titkarsag@smmi.hu


Rippl-Rónai Múzeum
Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 10.
Telefon: 82/314-011

Nyitva tartás:
10:00 – 16:00 
Hétfő szünnap

Jegyárak:
Teljes árú: 800Ft/fő
Kedvezményes: 400Ft/fő
Családi jegy: 1700Ft
Csoportos jegy (10fő felett): 700Ft/fő, 350Ft/fő
Kiállítás látogatási bérlet: 1.200Ft/fő/4 alkalom
Múzeumpedagógiai bérlet: 2.300Ft/fő/4 foglalkozás
Bérletekről további leírás: ITT
Szakmai tárlatvezetés: 2800Ft/csoport/kiállítás (előzetes bejelentkezés)


Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesüljön a legfrissebb híreinkről, programjainkról!

Feliratkozás